Proč plnoštíhlá modelka? 

  
Určitě jste si všimli, jaké typy žen nám předvádějí v reklamách, časopisech a ve filmech nebo seriálech. Všechny jsou štíhlé nebo nezdravě hubené a jsou prezentovány jako ideál krásy, kterému bychom se všechny měly podobat. To je dnešní diktát médií a někdy mám pocit, jakoby s nimi snad byl spřažen i oděvní průmysl a taky obuvnictví. Jako by plnoštíhlé ženy neměly nárok na hezké padnoucí oblečení. A tak jsem se rozhodla, že se vám pokusím ukázat, že ačkoli je to někdy těžké, i my, plnoštíhlé, můžeme vypadat jako modelky.

Každá z nás najde určitě několik příkladů, kdy jsme pro sebe v obchodě nemohly najít slušný kousek oblečení. Například:

  • Kus oděvu, určený pro ženy s velikostí XS, prostě výrobci zvětší na velikost XXL, aniž by vzali v úvahu, že žena s touto velikostí má většinou velká ňadra nebo silnější paže a proto je třeba přizpůsobit střih.
  • Při zkoušení kalhot zjistíte, že si výrobci nejspíš myslí, že roste-li někdo do šířky, roste také do výšky.
  • Nekoupíte si kozačky, protože je nedopnete kvůli silnějším lýtkům.
  • Nákup dvojdílných plavek... Která z nás má velikost prádla L?! Která z nás má velikost kalhotek odpovídající velikosti podprsenky a může si dovolit nekombinovatelné dvojdílné plavky?!
  • Hezké prádlo pro velká ňadra... To je docela oříšek, zvláště pokud žijete na malém městě. Žiju v Brně. Myslela jsem si, že když už nežijeme v komunismu, neměl by být problém v našem druhém největším městě sehnat cokoliv. Spletla jsem se. V Brně jsem sehnala prádlo maximální velikosti D!!! Pro větší, které by mi sedělo, jsem se musela vydat do Prahy (Vlasti, díky za radu.)


Najít opravdu hezký a padnoucí kus oblečení se rovná celodennímu běhání po obchodech, únavnému zkoušení věcí, které na věšáku vypadají dobře, ale na těle už nikoliv, prohlížení tukových polštářků před zradlem, které zvětšuje a je divně nasvícené (člověk pak má pocit, že má alespoň o 10 kilo navíc). Obětovaný čas se ale vyplatí. Pokud najdete něco opravdu slušivého a správně jednotlivé kousky zkombinujete, výsledky se dostaví. S každým novým kouskem ve vašem šatníku vám stoupne sebevědomí, kterého bohužel máme pořád ještě málo. Každá z nás má právo být krásná. Stačí se nevzdat!

Hodně zdaru a ciťte se skvěle!