Sebevědomí

Je to pořád ta samá písnička - pěkná slečna nebo paní o sobě tvrdí, že není pěkná, protože neví jak se oblékat na různé příležitosti, neví co s vlasy, neví co s líčením a tak pořád dokola jako kolovrátek. Dámy, žádný učený z nebe nespadl, takže ani v této oblasti to není jinak. Všem nám buď vydatně radily matky, kamarádky nebo jsme si prošly obdobími experimentů, za které bychom se dnes styděly, nebo (v tom lepším případě) se jim smějeme. To pozitivní ale je, že když se přístup k módě a všemu co s ní souvisí vezme za správný konec, může každá z nás vypadat přímo hvězdně!

Experimenty nebo konzultace s kamarádkou jsou ale až ta druhá fáze. Ta první, nejdůležitjší a pro některé nejtěžší, by se dala nazvat třeba „Nauč se milovat sama sebe ať vypadáš jakkoli“. Může se to zdát těžké, ale není. Představte si to - jak můžete někomu připadat hezká, jak vás někdo druhý může doopravdy milovat, když nemilujete především sama sebe? Když se považujete za ošklivou nebo nezajímavou? Moc bych si přála, aby se všechny ty „zakuklené krasavice“ probudily a začaly se na sebe dívat jinak. Když se milujete, je vám se sebou dobře. Když se cítíte dobře, vyzařujete něco velmi příjemného, usmíváte se, ani o tom nevíte. Svět je daleko krásnější jak pro vás, tak pro vaše okolí. Stoupne vám sebevědomí a ten zbytek už přijde (skoro) sám... Musím psát dál nebo je to jasné? :o)

Dospět k poznání, že každý z nás je vlastně báječná bytost, lze mnoha způsoby. Mně pomohlo mimo jiné to, že jsem si přečetla knihu Tajemství od Rhondy Byrne. Už jste o ní pravděpodobně slyšely. Je to fenomén poslední doby, spolu s navazujícími nebo doplňujícími knihami. Jestli můžu nějak poradit těm, co se cítí mizerně, ošklivě, nedaří se jim, pochybují o sobě, mají pocit, že jsou až někde v pozadí zájmu lidí (mužů), tak bych radila v prvé řadě toto: investujte cca 350 Kč do knížky Tajemství (prodává se snad v každém knihkupectví) a v ideálním případě se podívejte i na film (existují DVD a je i na YouTube v češtině). Pokud opravdu chcete se svým životem něco udělat, tohle vám dá víc než si umíte představit...

Zdá se, že tohle na „web o kráse“ nepatří, ale omyl! Tento web by měl být hlavně pomocí pro ty, které trošku (nebo více) tápou a tohle je velmi dobrý začátek! A nebo se poohlédněte po nějaké jiné literatuře, která se zabývá osobním růstem. Většinou se rady v nich obsažené zakládají na stejných principech. Je to jen na vás a já vám držím palce! :o)