Co na sebe do práce? 

Vážení a milí, 

tak jsem konečně nafotila to, co jsem tak dlouho slibovala. Ukázku přímo z mého šatníku aneb jak se snažím zamaskovat kila navíc. Jen tak v krátkosti - měřím 161 cm, netuším kolik vážím (v rámci zachování duševního zdraví jsem už půl roku nevkročila na váhu a je mi fajn), ale vím, že zadek bude na mě asi navěky ta nejvýraznější část. Proto se všelijak snažím ho zamaskovat tak, aby se mi lidi dívali jinam. Jak se mi to povedlo nebo nepovedlo můžete posoudit v galerii s názvem Říjen 2012.

Každá postava je jiná, každá potřebuje v oblékání něco jiného, taky to musí být oblečení, ve kterém se člověk cítí dobře. Proto nejde o univerzální radu pro všechny co na sebe, spíš ukázka jak řeší oblečení postava typu hruška, když je ještě navíc menšího vzrůstu. Mně pomáhají dlouhé korále, výstřihy, boty na podpatku, výrazné doplňky nebo tmavé kalhoty v kombinaci s něčím hodně barevným. Zkrátka optické prodloužení postavy a odvedení pozornosti od nejproblematičtějších partií.

Fotky nejsou nijak vyumělkované, snažily jsme se (já a fotografka) o co nejlepší přiblížení realitě, protože mým cílem je ukázat jak obléct reálnou ženu do civilního oblečení, tak aby to mohlo být snad i inspirativní. Nechci ukazovat vyretušované zdokonalené modelky v nepřirozených pozicích, v nenositelných šatech, s nenositelnými účesy a hororovým líčením... Snad se nám to povedlo. 

Co se osvědčilo vám? A jak se vám moje malá ukázka líbí? Napište mi na nástěnku nebo se přidejte do mé skupiny na Facebooku (Plnoštíhlá modelka). A pokud se vám fotky líbí a nějaké takové byste chtěli (y), můžete kontaktovat fotografku Gábinu (viz seznam spřátelených webů v levé části stránek). 

Krásný podzim všem! 

Monika