Koučování pro váš úspěch

Přijměte pozvání k obohacení svého života pomocí koučování. Slovo kouč je dnes poměrně hodně používané a setkáváme se s ním v mnoha oblastech. Označuje člověka, který vede druhého ke stanovenému cíli. Mým milým úkolem dnes je představit vám individuální a životní koučink podle Gestalt směru, kterým se zabývám.

Ke koučování bychom se měli obrátit v případě, že se v životě objeví témata, cíle, či stavy, které nás trápí, tlačí a máme jich „plnou hlavu“. Jak si mám zorganizovat čas? Pro jaké zaměstnání se mám rozhodnout? Jak být sebevědomá? Musím něco změnit, abych byla šťastná? Jak mám vyjít se svým kolegou? atd. Během života se nám také stávají věci, které naše mysl odsouvá někam do koutku, aby nás již více netrápily a abychom mohli dále užívat života. Na takové problémy po nějaké době zapomínáme, avšak objeví-li se podobná situace, znovu vyplouvají na povrch. Např. přítele vám přebere žena, kterou jste původně nepovažovaly za ohrožení. Za několik let, když se jiná žena chová podobně, vybuchnete a chováte se zcela neadekvátně situaci, až se sama divíte, co to mělo znamenat. Právě toto je nevyřešený stav v naší mysli.

Koučování je podobné jako když se bavíte s přítelem/kyní, ale zcela jiné v tom, že kouč vás vyslechne od začátku problému až do jeho konce, neradí vám, co byste měli dělat, či jak se zachovat, co děláte dobře a co špatně. Při tom, jak svou situaci kouči popisujete a společně na ní pracujete, si sami uvědomíte, jaké možnosti či řešení jsou pro vás nejvhodnější.

Kouč je tu pro vás. Je váš průvodce a pomocí otázek vás vede k nalezení řešení, či nácviku jednání v dané situaci. Koučování směřuje do budoucna. Kouč nesoudí, nehodnotí a nedává rady. Při práci používáme strukturovaný rozhovor, při němž plně respektujeme životní proces a individualitu klienta, dáváme důraz na jeho vlastní odpovědnost a naším krédem je to, že klient sám zná nejlepší řešení svého problému, který mu pouze kouč musí umožnit poznat. Proto také řešení, kterých se během koučovacích sezení dosáhne, bývají trvalá.

Koučování přináší radost a energii klientovi i kouči, a pokud se neradi učíte, ale rádi poznáváte sami sebe, vězte, že zde zažijete příjemné učení V koučovacím procesu poznáváme sebe sama, své tělo, mysl, emoce.

Jediné co musíte do koučování přinést je ochota sdílet své potřeby a pocity s koučem a důvěřovat mu, že vše, co bude během koučování řečeno, zůstává ze strany kouče pouze mezi vámi.

Největším povzbuzením a důvodem proč do této metody investovat je, že hodina koučování je velmi intenzivní, a oproti jiným metodám, které s klienty pracují roky, zaznamenáte velkou změnu již během pěti hodin. Vlastní zkušenost je lepší než další vysvětlování. Zvu vás k sobě zkusit si, co si můžete odnést.

Za svou osobu vám nabízím mnohaleté zkušenosti práce s lidmi v citlivých životních situacích i rozmanitých povah, citlivý a empatický přístup. Moje filosofie je, že každý člověk má svůj jedinečný životní příběh a má právo na úctu a respekt.

„Já dávám svému chování význam a mám za sebe odpovědnost.“

Vaše Klára Kiesslingová
 

Mgr. Klára Kiesslingová
www.koucprovasuspech.cz
Tel. 731 189 694