Jak ze sebe udělat krasavici?

Najít odpověď na tuto otázku jsme se pokoušely snad všechny. Pořád si připadáme tlusté, ošklivé, nezajímavé... A přitom je náš vzhled ovlivňován z velké míry tím jak se cítíme. Tedy - přestaňme o sobě říkat, že nejsme hezké! Stačí málo k tomu, abychom byly k nakousnutí :o)

Jak tedy na to? Samozřejmě, že pokud budeme nosit oblečení typu "pytel", abychom byly nenápadné, budeme chodit s mastnými vlasy bez náznaku střihu, pokud nepoužijeme ani trochu líčidel (všechny ty modelky v časopisech, které se nám zdají tak přirozeně krásné, mají na sobě ve skutečnosti vrstvu líčidel, málo kdo z nás má od přírody úplně bezchybnou pleť), budeme stále nosit ty staré příšerné brýle a při chůzi po městě se budeme stále dívat do země (hlavně, ať se na mě nikdo moc nedívá), nikdo se na nás opravdu nepodívá a pokud přece jen ano, neocení to hezké, co na nás je. 

Tak tedy:

  • Provětrejte šatník! Vyhoďte kusy, které z vás dělají osobu neurčitého věku a pohlaví, pořiďte si pár šikovných nových hadříků (pokud máte trochu hlouběji do kapsy, nemusejí to být zrovna modely ze salonu - i za levno se dá obléct docela pěkně). Pokud si samy nevíte rady, vezměte s sebou kamarádku ať vám "natvrdo" řekne co vám sluší a na co byste si raději měla nechat zajít chuť. 
     
  • Zajděte si ke kadeřnici a nechte si poradit jaký účes, případně barva vám bude nejvíc slušet. Pamatujte, že ne vždycky to nejdražší je to nejlepší. Najděte si kadeřnici (nejlépe na doporučení), která nemá přemrštěné ceny (kvalita služeb dobré kadeřnice, která ví co dělá a nabízí například barvení, stříhání, foukání a lakování celkem za 460 Kč, je stejná jako kvalita služeb salonu, kde dáte za stejnou práci cca 1.500 Kč a víc). Já chodím 1x za dva až tři měsíce, podle potřeby a platím i s "dýškem" 500 Kč. Při těchto cenách si můžeme dovolit chodit častěji a udržovat střih, zatímco u cen ze salonu už to tak snadné není, chodíme jednou za půl roku nebo i déle a tak efekt, který nám tato služba měla přinést, jako by nebyl - máme hezké vlasy třeba jen první měsíc, pak už na tak drahého kadeřníka nemáme a opět upadáme do podprůměru. 
     
  • Věnujte se své pleti, používejte kvalitní kosmetiku (věřte mi, že se to vyplatí) a naučte se pár triků s líčidly. Nemusíte mít na obličeji silnou vrstvu make-upu a spoustu barev, stačí jemné zakrytí nedostatků a zvýraznění toho, co je na vás hezké. V tomto ohledu existují poradci a vizážisti, kteří vás nasměrují a dají tipy jak o svou pleť pečovat a jak používat dekorativní kosmetiku. Pokud ale nechcete platit za jejich služby, udělejte si s kamarádkou "holčičí den" a prostě zkoušejte různé barvy, tužky, stíny, lesky apod., až zjistíte, v čem se cítíte nejlíp. Použijte buď její zásoby nebo si pro tuto příležitost kupte pár věcí z nějakých levnějších řad, abyste vyzkoušely různé odstíny a odhadly barvy, které vám budou slušet. Pak si najděte kvalitní kosmetiku, kterou budete používat a z jejíchž řad také použijete i líčení. Taky jsem se takto učila líčit a můžu potvrdit, že tyhle experimenty s sebou přinášejí množství překvapení... :o)


Toto je pár základních rad jak začít a jak si postupně zvednout sebevědomí. Krásné můžeme být všechny, ať jsme příliš hubené, silné, vysoké, malé, ať máme výrazný nos, zapadlé oči, malá ústa, řídké vlasy, příliš malá nebo příliš velká ňadra apod. Nikdo z nás není dokonalý a tak jak má každý z nás nějakou tu vadu na kráse, kvůli které má mindrák, tak má každý z nás i něco krásného, co mu lidé závidí. Stačí na to jen ukázat! Pro vaši inspiraci přidávám odkaz na fotogalerii serveru Žena.cz. Jde to, být krásná! A já vám přeju hodně štěstí!

zena.centrum.cz/moda-a-krasa/moda/2010/7/23/galerie/promeny-zen-nepoznate-je/